kuuntelen, yhdistän ja kokoan

 

Kuuntelen, yhdistän ja kokoan yhteistä todellisuutta. Kukaan ei voi tehdä kaikkea mutta jokainen voi tehdä jotain. Kunnioittava keskustelukulttuuri on se mitä lupaan edistää. 

Arjen hyvinvointi keskiössä

 

Arjen hyvinvoinnin edistäminen on minulle tärkeää jokaisessa päätöksessä.

Kestävän kehityksen ehdoin

 

Edistän sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää kehitystä kaikessa toiminnassa. 

TARTUTAAN TOIMEEN JA TEHDÄÄN

 

Tekemättömyys ja empiminen on vaarallisempaa kuin eteenpäin meno. Maailman muuttuessa on uskallettava tehdä valintoja ja päästää irti vanhoista toimimattomista malleista.

 

Minulla on päätöksentekokykyä ja rohkeutta rakentaa tulevaisuutta.

OHJELMANI - TULE JUTTELEMAAN...

Perjantaina 4.4.

Liikenteen suunta,

aamuseminaari Lasipalatsi

Perjantaina 4.4. klo 16-18

Hauhon S-Market

Lauantaina 5.4. klo 10-13

Vaalitori

Hämeenlinnan torilla

Sunnuntaina 6.4. klo 13

Hätilän kunnolliset rantalenkillä,

Lähtö Vaakunan edesta

Tiistaina 8.4. klo 15.30

Karoliina Partanen ja Sari, "miten syntyy elinvoimainen kunta"

Ohjelma tarkentuu

kaiken aikaa...

Sunnuntaina kierretään rantareitti ja aloitamme su 22.3. klo 9 Linnanpuistosta & lämmittelyn vetää Elmo Petri Keskitalo klo 9.30 ja sen jälkeen mukavaan tahtiin kierretään rantareitti Linnanpuisto-rautatiesilta-nuotiopaikka (tarjolla lämpimät mehut)-Vaakunan editse-Linnanpuisto.

Tule juttelemaan - Olen Reskalla ti 25.3. klo 10-12 ja paikalla on myös Sirkka Sirkuttaja ja Heikki Hauveli.

Goodmanissa istumme kahvilla Cafe Kupposen kabinetissa ke 25.3. klo 12-14 - Tule juomaan kahvikupponen ja pohditaan paikallista päätöksentekoa.

Kaiken aikaa varataan paikkoja kaupunkilaisten tapaamiselle ja lisäämme infoa tähän ohjelmaan aina heti, kun paikka on sovittu... Seuraa ohjelmaani.

Sunnuntaina kierretään rantareitti ja aloitamme su 22.3. klo 9 Linnanpuistosta & lämmittelyn vetää Elmo Petri Keskitalo klo 9.30 ja sen jälkeen mukavaan tahtiin kierretään rantareitti Linnanpuisto-rautatiesilta-nuotiopaikka (tarjolla lämpimät mehut)-Vaakunan editse-Linnanpuisto.

Tule juttelemaan - Olen Reskalla ti 25.3. klo 10-12 ja paikalla on myös Sirkka Sirkuttaja ja Heikki Hauveli.

Goodmanissa istumme kahvilla Cafe Kupposen kabinetissa ke 25.3. klo 12-14 - Tule juomaan kahvikupponen ja pohditaan paikallista päätöksentekoa.

Kaiken aikaa varataan paikkoja kaupunkilaisten tapaamiselle ja lisäämme infoa tähän ohjelmaan aina heti, kun paikka on sovittu... Seuraa ohjelmaani.

ajankohtaista

Tarvitsemme kestävän kehityksen politiikkaa jokaiseen puolueeseen ja jokaiseen pöytään

 

- Hämeen Sanomat 12.3.2025 -

 

Ikävät uutiset rapakon takaa jatkuvat. USA irtautuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteista (SDG). Tähän kiteytyy kaikki mitä Trumpin seitsemän viikon valtakauden aikana on tapahtunut. Ohjelma on hyväksytty YK:n yleiskokouksessa 2015 ja se tähtää ihmisten ja koko maapallon rauhaan ja hyvinvointiin.

 

SDG-tunnus tuli koko kansan tietoisuuteen koronakriisin aikana, kun Mika Salminen puhui rauhoittavasti nuo tavoitteet värikkäänä renkaana rintamuksessaan.

 

YK:n ohjelma on jakaantunut osa-alueisiin, joita on 17. Niiden tavoitteena on ollut muiden muassa poistaa maailmasta nälkä ja köyhyys, järjestää kaikille terveydenhoito ja koulutus, pääsy puhtaaseen veteen sekä edulliseen ja puhtaaseen energian.

 

Muutos, mitä suurvallan politiikassa seuraamme, on järisyttävä. Vuosien ja vuosikymmenten aikana toisen maailmansodan on rakennettu askelia kohti parempaa maailmaa.

 

"Voi miten lyhytnäköistä, voi miten itsekästä, voi miten surullista"

 

On onnistuttu teknologisessa vallankumouksessa, on pystytty torjumaan tappavia tauteja, löydetty kestävämpiä ratkaisuja ilmaston kannalta, mutta nämä vievät aikaa ja vaativat yhteisiä pelisääntöjä.

 

Myönnän, myös Euroopassa ja täällä Suomessa on oltu laiskoja. Ei ole edetty riittävän nopeasti, tai kuten on sovittu. Tarve ei ole poistunut, ja tämän sekoilun jälkeen työ on entistä suurempi.

 

Se, mitä tarvitaan on ihmisten yleissivistys, koulutus, vuorovaikutustaidot, ja keskinäisriippuvuuden ymmärtäminen, ja vahvistaminen. Ja sitten tarvitsemme yhdessä sovittuja pelisääntöjä ja sitoumuksia, koska, jos kaikki on aina auki, ei mikään oikeasti etene. Ei edes se talous. Tämä näkyy jo pörssikursseissa, ja talousluvuissa.

 

Yhdysvaltain YK-edustajan mukaan ”ohjelma on pehmeää globaalia hallintoa, joka on ristiriidassa Yhdysvaltain itsemääräämisoikeuden kanssa ja vastoin Yhdysvaltain etuja ja oikeuksia”. Voi miten lyhytnäköistä, voi miten itsekästä, voi miten surullista. Miten USA:n edut toteutuvat, jos maailma ei ole elinkelpoinen, ja palot eivät enää sammu?

 

Siksi on niin tärkeää, että täällä paikallistasolla ja myös Euroopassa pidämme pään kylmänä ja ison kuvan kirkkaana. Vastuullisten toimijoiden aika ei ole ohi, vaan rooli on entistä suurempi. Tuomas Nieminen pohti vaalimielipiteessään (HäSa10.3.), onko vasemmistolaisuus avain kestävään kehitykseen.

 

"Minä sanon: me tarvitsemme kestävän kehityksen politiikkaa jokaiseen puolueeseen ja jokaiseen pöytään"

 

Kannustan äänestämään kestävän kehityksen puolesta, kysymään ehdokkailta, miten hän edistää kestävän kehityksen tavoitteita. Sillä muutos tehdään tekojen kautta, ei jossain, vaan joka kunnassa ja jokaisella hyvinvointialueella. Ei joskus, vaan joka ikinen päivä. Ei joku muu, vaan me jokainen. Jokainen voi toimia ja tehdä valintoja. Ollaan yhdessä se muutos, jota halutaan.

 

Terveisin, Sari

 

 

 

   

  

Miksi olen ehdolla kunta- ja aluevaaleissa?

 

Neljän jo aikuisen lapsen äitinä, kokeneena poliitikkona,  olen innolla ehdolla molemmissa kevään vaaleissa.  

 

Autistisen pojan äitinä lähdin v. 2000 edistämään yhdenvertaisuutta ja mahdollisuuksien tasa-arvoa. Olen saanut toimia sotepäätöksenteossa pitkään, ja Oma Hämeessä nyt tarkastuslautakunnan puheenjohtajana. Soten painopiste pitää saada hyvinvoinnin edistämiseen, jotta rahat riittävät myös korjaavaan työhön.

 

Onnistuaksemme meidän on muistettava, että suurin osa ihmisten elämästä ja siksi myös ongelmien juurisyistä sekä myönteisen kehityksen mahdollisuuksista on aivan muualla kuin sote-järjestelmässä. Niinpä esimerkiksi kouluttautumista, harrastamista, asumista ja ympäristön suunnittelua koskevat päätökset ovat myös terveys- ja hyvinvointilinjauksia.

 

Kuntien rooli on siis merkittävä. Järkevästi toimivan hyvinvointialueen kannattaa kaikin keinoin edistää kuntien mahdollisuuksia huolehtia kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista, yhteistuumin.

 

Hämeenlinnan kaupungissa, kuten kunnissa yleensä päätetään ihmisten arjen mahdollisuuksiin ja hyvinvointiin vaikuttavista asioista, kouluista, teistä, puistoista, kirjastoista, kulttuurista, liikuntapalveluista ja elinkeinopalveluista, ja yritysten toimintaedellytyksistä.  Uskon liikuntaan ja kulttuuriin sekä ihmisten sosiaaliseen toimeliaisuuteen hyvinvoinnin edistäjänä, yhteistyöhön ja yhteiskehittämiseen, sekä yrittämiseen.

 

Haluan edistää kestävää kehitystä - rakentaa siis yhdessä parempaa maailmaa tulevaisuutta ja lapsiamme varten. Luonnon suojeleminen, monimuotoisuuden vahvistaminen ja puhtaan ilman vaaliminen sekä ilmastonmuutoksen vaikutusten torjunta on keskeinen osa kaikkea vastuullista päätöksentekoa. Hallittu vihreä siirtymä on osa kokonaisturvallisuutta ja myös uuden talouden mahdollisuus.

 

Uskon kiertotalouteen, koulutukseen, uudistumiseen ja innovointiin. Tiedän että muutos on jatkuvaa, ja eteenpäin on mentävä. Haluan että Hämeenlinna ja Kanta- Häme on lumovoimainen paikka asua ja elää omannäköistä elämää, ja että olemme vetovoimaisia työnantajia. Haluan että tällä tehdään ihmislähtöistä, kestävän kehityksen arvoihin perustuvaa rohkeaa tulevaisuuspolitiikkaa yhdessä kumppanien kanssa. 

 

Asiat siis liittyvät toisiinsa. Siksi olen ehdolla jatkokaudelle molemmissa valtuustoissa. Minulla on vaadittavaa päätöksentekokykyä ja päätöksensietokykyä.

 

Kestävä kehitys, yhdessä tekeminen ja yhteistyö ovat työkaluina. Tiedän, että kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotain. Pyydän luottamusta jatkoon - ollaan yhteydessä.

 

Terveisin, Sari

Kuvia matkan varrelta